Onze fietsen worden geleverd in verschillende maten, maar welke maat is nou precies geschikt? Fietsen worden geleverd in allerlei verschillende maten. In deze video leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe fiets.

Hieronder vind je een overzicht waarin je kunt zien welke framemaat geschikt is voor jouw lengte.

Let op: dit is slechts een indicatie. Sommige mensen vinden een hogere framemaat fijn terwijl andere mensen liever een lager frame hebben. Ook maakt het nog heel veel uit wat voor type fiets je kiest en of je bijvoorbeeld een geveerde zadelpen hebt. Twijfel je over je framemaat? Als je bij ons langs komt in de winkel kunnen we altijd helpen met het kiezen van de juiste maat.

Lengte             Framemaat

150 – 155            49cm 

155 – 165            51cm

160 – 170            53cm

170 – 185            57cm

185 – 195            61cm

195 – 200          65cm

Je kunt dit zelf ook nachecken door je binnenbeen lengte op te meten. Meet de lengte van de grond tot aan je kruis en vermenigvuldig dit getal door 0,68. Het getal wat daar uit komt komt het dichtst in de buurt van jouw ideale framemaat. Komt er bijvoorbeeld 53 uit? Dan kun je het best kiezen voor een 50 centimeter frame en de 3 centimeter compenseren met je zadelpen.

FRAMEMAAT OPMETEN

Bevalt je huidige fiets/framemaat goed? Je kunt gemakkelijk zelf de maat van je fiets opnemen. Je meet de maat van het einde van het frame (waar de zadelpen begint) tot het hart van de trapas. Vervolgens kun je natuurlijk met je zadelpen nog een hoop instellen.

Begrijp je nog niet precies hoe dit werkt? Kijk dan even naar het filmpje hieronder.

LET OP: Fiets je nu op een 50 centimeter fiets en heb je je zadel enorm hoog staan? Misschien is het dan verstandig om een maatje groter te nemen. Twijfel je nog over welke framemaat voor jou geschikt is? Bel ons even of stuur een email en we gaan zo snel mogelijk uit zoeken wat voor jou geschikt is.