Bekijk alle blogs op fietsenmakendoejezelf.nl

Zelf je fiets repareren

DIY, oftewel ‘do it yourself’. Het is helemaal hip. Maar in het geval van je fiets repareren, vooral ook ontzettend handig. Want steeds vaker zien wij in de werkplaats fietsen binnen komen met niks meer dan een paar kleine gebreken. Dan worden er wel een batterijen van een voorlicht vervangen. Moet het zadel gewoon weer worden vastgezet of is er een spaak los.

Dit lijken misschien klusjes waarvan je denkt dat je het maar beter kunt laten doen door een professional. Maar niks is minder waar. Met wat simpel gereedschap en een beetje kennis kun je deze problemen aan je fiets heel gemakkelijk en snel zelf oplossen. En zo kun je dus je eigen fiets repareren. 

Wanneer je dus het besluit neemt; ik ga mijn eigen fiets zelf repareren, maak je het jezelf makkelijk! Het is minder tijdrovend, je bent van niemand afhankelijk en het scheelt je mogelijk een hoop geld! En wij hebben nog niet een Nederlander ontmoet die daar niet blij van wordt. 

En zelfs wanneer je echt niet weet waar je moet beginnen bij het repareren van je eigen fiets, kunnen wij je verder helpen. Zo verkopen wij in onze winkel niet alleen nieuwe en gebruikte fietsen. Maar ook kan je bij ons terecht voor fiets onderdelen en gereedschap. En ben je echt een leek, dan kan je zelfs nog om een beetje advies vragen!

Fietsen maken doe je zelf

Online helpen we je ook graag een handje mee met het repareren van je fiets. Zo hebben we op onze blog www.fietsenmakendoejezelf.nl een waslijst aan artikelen geschreven die stap voor stap uitleggen hoe je bepaalde reparaties moet uitvoeren.

Onder de tekst ‘wat wil je repareren?’ kan je invoeren welke reparatie je wilt uitvoeren met onze hulp. Bijvoorbeeld ‘band plakken’, ‘ ketting opspannen’ of ‘verlichting repareren’. Heb je nou geen idee hoe het onderdeel heet wat je wilt repareren? Gebruik dan onze categorieën om verder te komen.

Fietsreparaties Leeuwarden - Fietsenmakendoejezelf

Youtube

Wanneer het dan nog niet duidelijk is hebben we nog een manier om je te helpen. Nog een? Ja echt. We hebben namelijk ook een kanaal over fietsreparaties op YouTube. Dit is zeker handig wanneer je wilt proberen een iets ingewikkelde reparatie uit te voeren, omdat je ook bewegend beeld hebt om te volgen. 

 Via deze link kom je terecht op ons kanaal: Youtube Kanaal Hier klik je onder de naam van ons kanaal op ‘playlists’ en klik je op de eerste lijst; ‘reparaties’. Dan kom je op een pagina waar je een overzicht ziet van al onze video’s.

Fietsenmakendoejezelf verschillende fietsreparaties

Helemaal aan de rechterkant van die balk zie je een zoekicoontje. Hier kan je ook je reparatie intypen. Zo zie je direct het filmpje wat bij de reparatie past die je wilt uitvoeren. Met de hulp van een filmpje kunnen we je wellicht nog beter helpen met het repareren van je fiets!

Kom je er met deze hulp toch niet uit? Dan staan we alsnog voor je klaar. Je kunt onze hulp vragen door te reageren op het desbetreffende artikel, een reactie achter te laten onder de video, ons een mailtje of een whatsappje sturen of gewoon een belletje (mits binnen onze openingstijden). En kom je er na al het proberen toch nog niet uit? Wanneer je fiets bij ons gekocht is voeren we het onderhoud aan de fiets natuurlijk graag voor je uit! Dus bel of app even en maak een afspraak om je fiets langs te brengen bij de winkel. Of kom langs om hem te brengen (eventueel moet je een paar dagen wachten).

Succes met klussen of tot snel in onze winkel!